TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

from the pantry [4 records]

Record 1 2010-04-09

English

Subject field(s)
  • Residential Architecture
DEF

A room or closet adjacent to a kitchen or dining room used for storing provisions or glassware and china or for serving.

OBS

A buttler's pantry [is] a pantry for the use of a buttler: a service room between kitchen and dining room.

French

Domaine(s)
  • Architecture d'habitation
DEF

Dans les châteaux, maisons bourgeoises, restaurants, etc., pièce située entre les cuisines et la salle à manger; on y prépare le service de la table.

OBS

D'après le Petit Robert, 1985, p. 1303, ce mot féminin est couramment employé au masculin.

OBS

Dans une maison, la pièce, ordinairement attenante à la cuisine, où se prépare le service de la table est «une office» (féminin). La langue courante, sous l'influence des autres sens d'office, emploie plutôt le masculin.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Arquitectura de viviendas
DEF

Recientemente, habitación de las casas contigua a la cocina, donde hay armarios, fregaderos, mesas, etc., para guardar cosas del servicio de mesa y realizar operaciones complementarias de la cocina.

OBS

El uso de la adaptación "ofis" por "office" no es generalizado en español.

Save record 1

Record 2 2005-11-09

English

Subject field(s)
  • Household Utensils and Appliances (General)
  • Food Preservation and Canning
DEF

A place where food is stored.

French

Domaine(s)
  • Équipement ménager (Généralités)
  • Conservation des aliments et conserverie
DEF

Lieu pour garder ou serrer de la viande et autres aliments.

OBS

Pluriel: des garde-manger.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Equipo de uso doméstico (Generalidades)
  • Conservación de los alimentos y elaboración de conservas
DEF

Sitio destinado a conservar frescos los alimentos.

Save record 2

Record 3 2003-06-13

English

Subject field(s)
  • Health Institutions

French

Domaine(s)
  • Établissements de santé

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Establecimientos de salud
Save record 3

Record 4 1985-10-21

English

Subject field(s)
  • Commercial Practice (Restaurants)
DEF

... an area for finishing off foods, assembling foods on trays, garnishing.

French

Domaine(s)
  • Exploitation commerciale (Restauration)
DEF

Pièce située entre la cuisine et la salle de restaurant, et dans laquelle on prépare des sandwiches, des plateaux de fruits ou de fromages, etc., pour le service de la table.

Spanish

Save record 4

Copyright notice for the TERMIUM Plus® data bank

© Public Services and Procurement Canada, 2024
TERMIUM Plus®, the Government of Canada's terminology and linguistic data bank
A product of the Translation Bureau

Features

Language Portal of Canada

Access a collection of Canadian resources on all aspects of English and French, including quizzes.

Writing tools

The Language Portal’s writing tools have a new look! Easy to consult, they give you access to a wealth of information that will help you write better in English and French.

Glossaries and vocabularies

Access Translation Bureau glossaries and vocabularies.

Date Modified: